Wet bescherming klokkenluiders

Wet bescherming klokkenluiders2023-03-15T15:15:10+01:00

Hier vind je al onze informatie over de Wet bescherming klokkenluiders, waaronder de precieze wettekst.
Wij schrijven regelmatig over de implementatie van de wet en over de nieuwste ontwikkelingen.
Bekijk ook ons overig nieuws voor nog veel meer advies en informatie over klokkenluiders en meldregelingen

Hulp nodig bij het implementeren of  wilt u advies over een klokkenluiderregeling?
Wij helpen u graag! Bekijk onze diensten en neem contact met ons op.

Wat moet u doen?

Wilt u weten wat u moet doen? Lees daarvoor onze whitepaper “Wet bescherming klokkenluiders”! Hierin kunt u alle informatie vinden over de Wet bescherming klokkenluiders en wat dit voor u gaat betekenen.

Meer dan 50 medewerkers? Of een financieel dienstverlener? Volgens de Wet bescherming klokkenluiders moet een onafhankelijk persoon uw klokkenluiderprocedure coördineren.

De Integriteitscoördinator is een onpartijdige, capabele coördinator en helpt u met uw klokkenluiderprocedure. Wij hebben deze whitepaper over de wet met zorg samengesteld zodat u voldoende informatie heeft en precies weet wat er moet gebeuren.

Lees hier onze whitpaper

Tekst Wet bescherming klokkenluiders

Artikelen Wet bescherming klokkenluiders

Stand van zaken Wbk

10/08/2023|

Op 18 februari 2023 is de Wet bescherming klokkenluiders ingegaan en moeten organisaties vanaf 250 medewerkers hun meldprocedures hebben aangepast. Vanaf 17 december a.s. geldt dit voor alle organisaties vanaf 50 medewerkers. Twee belangrijke bepalingen zijn echter voorlopig uitgesteld. Onlangs heeft de minister een tijdpad voor de inwerkingtreding aangegeven.

Nederlandse organisaties nog in ontkenningsfase over Wbk

02/05/2023|

Nederlandse organisaties bevinden zich nog altijd in de ontkenningsfase over de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Dit blijkt uit de gesprekken die De Integriteitscoördinator met zo’n honderd verschillende soorten organisaties van diverse grootte in de afgelopen maanden heeft gevoerd.

Wet bescherming klokkenluiders nu van kracht

20/02/2023|

Op 18 februari is de Wet bescherming klokkenluiders is van kracht geworden. Nu moeten juridische entiteiten vanaf 250 medewerkers hun klokkenluiderprocedure aangepast hebben en één of meerdere onafhankelijke personen aangewezen hebben die de meldingen van klokkenluiders ontvangen en/of opvolgen. Dit geldt ook voor alle partijen in de financiële sector en zij die aan de anti-witwas wetgeving moeten voldoen, ongeacht hun omvang.

10 Stappenplan voor de implementatie van de Wet bescherming klokkenluiders

27/01/2023|

Eindelijk is het zover: de Wet bescherming klokkenluiders is definitief aangenomen door het parlement. Wij verwachten dat deze over enkele weken in zal gaan. In dit artikel staat een 10-stappen plan voor de introductie of herziening van de klokkenluiderregeling. Ook kunt u hier ons whitepaper aanvragen.

Ga naar de bovenkant