Wet bescherming klokkenluiders

Wet bescherming klokkenluiders2023-03-15T15:15:10+01:00

Hier vind je al onze informatie over de Wet bescherming klokkenluiders, waaronder de precieze wettekst.
Wij schrijven regelmatig over de implementatie van de wet en over de nieuwste ontwikkelingen.
Bekijk ook ons overig nieuws voor nog veel meer advies en informatie over klokkenluiders en meldregelingen

Hulp nodig bij het implementeren of  wilt u advies over een klokkenluiderregeling?
Wij helpen u graag! Bekijk onze diensten en neem contact met ons op.

Wat moet u doen?

Wilt u weten wat u moet doen? Lees daarvoor onze whitepaper “Wet bescherming klokkenluiders”! Hierin kunt u alle informatie vinden over de Wet bescherming klokkenluiders en wat dit voor u gaat betekenen.

Meer dan 50 medewerkers? Of een financieel dienstverlener? Volgens de Wet bescherming klokkenluiders moet een onafhankelijk persoon uw klokkenluiderprocedure coördineren.

De Integriteitscoördinator is een onpartijdige, capabele coördinator en helpt u met uw klokkenluiderprocedure. Wij hebben deze whitepaper over de wet met zorg samengesteld zodat u voldoende informatie heeft en precies weet wat er moet gebeuren.

Lees hier onze whitpaper

Tekst Wet bescherming klokkenluiders

Artikelen Wet bescherming klokkenluiders

Wet bescherming klokkenluiders nu van kracht

20/02/2023|

Op 18 februari is de Wet bescherming klokkenluiders is van kracht geworden. Nu moeten juridische entiteiten vanaf 250 medewerkers hun klokkenluiderprocedure aangepast hebben en één of meerdere onafhankelijke personen aangewezen hebben die de meldingen van klokkenluiders ontvangen en/of opvolgen. Dit geldt ook voor alle partijen in de financiële sector en zij die aan de anti-witwas wetgeving moeten voldoen, ongeacht hun omvang.

10 Stappenplan voor de implementatie van de Wet bescherming klokkenluiders

27/01/2023|

Eindelijk is het zover: de Wet bescherming klokkenluiders is definitief aangenomen door het parlement. Wij verwachten dat deze over enkele weken in zal gaan. In dit artikel staat een 10-stappen plan voor de introductie of herziening van de klokkenluiderregeling. Ook kunt u hier ons whitepaper aanvragen.

Laatste ontwikkelingen Wet bescherming klokkenluiders

30/09/2022|

De Wet bescherming klokkenluiders is nog niet definitief aangenomen. In oktober zal de Tweede Kamer zich opnieuw buigen over het wetsvoorstel. Na de Tweede Kamer dient ook de Eerste Kamer de wet nog aan te nemen. Toch verwachten wij dat dit niet lang meer zal duren, nu de druk vanuit de Europese Commissie toeneemt. Lees meer.

Ga naar de bovenkant